In dit filmpjes behandelen we de volgende top 10:
10. Oroville dam is een van de hoogst gelegen dammen in de Verenigde Staten. De dam heeft als functie om in de staat California voor meer dan 20 miljoen mensen en enorm veel landbouw bedrijven het water te voorzien. In 2017 ging er iets gruwelijks mis bij de dam

9. Vdara hotel Las Vegas
In 2010 klaagde diverse gasten dat ze in het Vdara Hotel zware brandwonden opliepen tijdens hun verblijf in het hotel. Veel gasten kregen last van brandwonden in het zwembad van het hotel.

8. London Garden Bridge
De Britse regering was van plan om een grote brug bedekt met bloemen en planten in Londen te bouwen.

7. Klickitat County wind turbines
In Amerika is het in 2019 in Klickitat County Washington wel flink fout gegaan toen een van de windturbines in brand vloog. De brand is vervolgens uitgeslagen naar het land om de turbines heen waardoor er meer dan anderhalve kilometer aan land in rook is opgegaan.

6. Lake Peigneur
In 1980 ging het bedrijf Texaco opzoek naar olie in Lake Peigneur doormiddel van een boorplatform op het water. Door een fout met het lezen van de kaarten is het boorplatform van Texaco met hun boor in de mijnschachten van een zout mijn onder het meer terecht gekomen.

5. Forest City, Maleisië
Een van de projecten binnen het Chinese belt and road initiatie is de bouw van Forest City in Maleisië. Forest City komt in de straat van Johor te liggen, dicht bij Singapore. Het idee van Forest City is om een futuristische stad te creëren zonder auto wegen, met veel planten en weinig CO2 uitstoot.

4. Eilanden van Dubai
Een van de bekendste plekken in Dubai zijn de kunstmatig aangelegde eilanden voor de kust van de mega stad. Veel bekende sterren en rijke zakenmensen hebben een huis gekocht op een van de eilanden voor de kust van Dubai.

3. De verkeersbrug van Genoa
Op 14 augustus 2018 stortte de Morandi brug bij de stad Genoa in elkaar tijdens een flinke regen storm. Een vreselijk ongeluk waarmee 43 mensen om het leven zijn gekomen.

2. Naypyidaw, Myanmar
Op nummer twee staat de nieuwe hoofdstad van Myanmar. De nieuwe hoofdstad van Myanmar is een van de raarste hoofdsteden ter wereld. Er wonen weinig mensen, de wegen zijn gebouwd voor een enorme hoeveelheid verkeer en bijna alles in de stad staat leeg of is uitgestorven.

1. Yucca Mountain Nuclear Waste Repository, Nevada, US
Op nummer 1 staat het duurste ongebruikte project die we hebben kunnen vinden. Namelijk de nucleaire opslag in de Yucca mountains gelegen in Navada, verenigde staten. De 19 miljard dollar kostende opslag voor nucleaire afval was een gigantisch project wat ervoor diende te zorgen dat het nucleaire afval van de verenigde staten veilig opgeslagen kan worden in de Yucca mountains.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY