We hebben allemaal wel eens een assessment of IQ test moeten afleggen. Of dit nu vroeger als opdracht op school was of voor een nieuwe baan. Het liefst wilde je zo hoog mogelijk scoren en als beste uit de test komen. Sommige denken dat een IQ test achterhaald is, maar in het bedrijfsleven brengen de uitslagen van een professionele IQ test zeker voordelen met zich mee. Wil jij ook graag IQ testen afnemen als onderdeel van een sollicitatieprocedure? Hier lees je wat de voordelen hiervan zijn.

Wat wordt er in een IQ test behandeld?
Van sollicitanten wil je in korte tijd zo veel mogelijk te weten komen. Tijdens een gesprek pik je veel persoonlijke trekjes op en leer je de sollicitant wat beter kennen. Hoe iemand presteert op de werkvloer kun je uit zo’n gesprek niet echt opmaken. Hiervoor is het gebruiken van een IQ test ideaal.

In een IQ test worden verschillende onderdelen behandeld. Denk vooral aan rekenen, taal en logisch denken. Dit om de numerieke en verbalen aanleg te testen. Voor de numerieke aanleg kun je vragen tegenkomen zoals redactiesommen of getallen reeksen. Voor de verbalen aanleg wordt er vaak gebruik gemaakt van opdrachten zoals synoniemen of woordbeelden.

Opleidingsniveau
Voor elke functie wordt er gezocht naar de perfecte persoon. Niet voor elke functie heb je een universitair geschoolde kandidaat nodig. Een IQ test is daarom ook in verschillende gradaties te krijgen. Voor elk opleidingsniveaus is een passende IQ test te vinden. Zo heb je testen die gericht zijn op mbo-niveau, maar ook op hbo- en wo-niveau. The Bridge Ability Suite is een professionele IQ test . Hiermee test je niet alleen sollicitanten, maar ook werknemers.

Voordelen professionele IQ test
Laten we vooropstellen dat een IQ test of assessment geen pretje is om te maken voor een sollicitant. Toch is het als werkgever belangrijk om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de potentiële nieuwe werknemen. Er zijn daarom een paar voordelen van een professionele IQ test die zeker noemenswaardig zijn.

Potentie van werknemers
Als werkgeven is het afnemen van IQ testen bij werknemers een mooie manier om te zien wat hun sterke kanten en vaardigheden zijn. Zo kunnen zij ook zien welke vlakken nog verbetering nodig hebben. Voor de werknemer zelf is een IQ test een uitgelezen kans om aan te tonen dat zij tóch de kwaliteiten hebben voor een eventuele hogere functie.

Inzicht in capaciteiten
Een IQ test geeft inzicht in de capaciteiten van een sollicitant. Deze capaciteiten zul je namelijk niet kunnen opmerken uit een gesprek. Door een professionele IQ test kun je zien of iemand probleemoplossend vermogen heeft en hoe snel de sollicitant zich kan aanpassen in verschillende situaties.

Snel en compleet overzicht
Veel IQ testen zijn online te volgen en geven de werkgever binnen no time een onlinerapport met daarin de uitslag. De uitslagen van de testen zijn snel en makkelijk in te zien. Aan de hand hiervan kan de werkgever gelijk zien of de sollicitant op intellectueel vlak geschikt is voor de functie.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY